Pikey

"Pikey is een hond die altijd cool is om bij te zijn!”
Pikey is een nauwe kruising van de Picardische Herder (een Frans herdershondenras). Parmantig en actief, ze houdt van spelletjes en beweging.

"Pikey is een hond die altijd cool is om bij te zijn!”
Pikey is een nauwe kruising van de Picardische Herder (een Frans herdershondenras). Parmantig en actief, ze houdt van spelletjes en beweging. Pikey is altijd positief en wacht op communicatie, die voor haar even belangrijk is als lucht. Kun je je voorstellen wat je nodig hebt in je leven?
Pikey heeft een tweelingzus met wie ze samen ooit naar het asiel kwam. Op dit moment is Anfisa thuis in Finland in een grote hondenfamilie. Pikey heeft ook een thuis nodig en een eigenaar aan wie ze de rest van haar leven gehecht en toegewijd zal zijn.
Heel intelligent, kan snel commando's aanleren door gebruik van stem en lichaamstaal (kent momenteel al "zit", "lig" en bij wandelen zonder de leiband "voet" en "neen")
Loopt heel rustig aan de leiband, kan mits goede hechting zelfs los van de leiband lopen wanneer dit in de vrije natuur is en er geen auto's ed in de buurt zijn. Een sporadische fietser ontwijkt ze. Voetgangers worden ofwel genegeerd ofwel heel voorzichtig besnuffeld. Andere kleinere honden laat ze meestal links liggen. Zelfs honden die aan de leiband trekken en blaffen, lokken weinig respons uit. Naar grotere honden is ze nieuwsgieriger. Hoe veiliger ze zich voelt hoe meer haar speelse kant naar boven komt.
Kan occasioneel eens achter een konijn aangaan maar meer vanuit spel dan vanuit jacht.
Kan vlot een 5 tal km wandelen, na 7 km duidelijk vermoeider.
Is ondertussen wel al gewend geraakt aan trams maar auto s die snel afkomen, bussen, vrachtwagens doen haar nog terug deinzen.
Trage en rustige bewegingen zijn noodzakelijk om haar vertrouwen te winnen. Als ze verschiet, schrikt ze ook vaak nog van zichzelf daar boven op.
Als Pikey aan de lijn is of alleen met een mens, is ze gehoorzaam, attent en altijd gretig om te behagen. Ze zou dolgraag wandelen en alles wat ze om zich heen kan zien verkennen, maar helaas is de wereld van het asiel erg beperkt, en haar zeldzame menselijke contact weerhoudt Pikey ervan zichzelf volledig te ontdekken.
Pikey is geschikt voor een actieve, levendige familie, mensen die graag wandelen en socialiseren met vrienden. Pikey is goed met kinderen, maar omdat ze soms te actief is - raden wij een hond aan van 8-10 jaar.
Pikey is een prachtige gezelschanshond, met wie u interessante uitstapjes kunt maken en een actieve levensstijl kunt leiden. Kom en maak kennis met haar! Zij is momenteel in Gent 9000.
Pikey wordt herplaatst omwille van persoonlijke redenen.
Chip # 643090000061313
De schofthoogte is 58-60 cm, het gewicht 26-28 kg.
Gesteriliseerd, gevaccineerd.
De adoptie gebeurt via de vereniging PetConnect met een officiële overeenkomst. De adoptie kosten bedragen € 365 (alles in).
Voor deze prijs heeft u een unieke hond. Wij als PetConnect blijven jullie begeleiden en steunen tijdens adoptie en adaptatie van onze hondjes