Lenka

Lenka is een grappig, nieuwsgierig meisje. Ze is in alles geïnteresseerd. Echt een tophondje voor actieve mensen, die rustig leven en wonen met veel regelmaat en routine, en die veel aandacht voor haar hebben

Lenka is een grappig, nieuwsgierig meisje. Ze is in alles geïnteresseerd. Hier is een man - wat heeft hij in zijn handen? Hier rent een hond - mag hij met mij spelen? Hier komen de bloemen. Ik wil ze ruiken. Er vliegt een vogel. Ik moet hem inhalen.
Op dit moment is Lenka bij een fostergezin in Nederland (Heusden)
Dat is wat haar fostermama over Lenka verteld:
Lenka is een zeer leuke hond: als ze je eenmaal vertrouwt is het een echte knuffelkont, ontzettend lief en speels en is ze heel onderdanig. Wij kunnen inmiddels alles met haar. Buitenshuis heel goed met andere honden! Naar vreemde mensen is ze afwachtend, als ze haar negeren gaat het eigenlijk bijna altijd goed. Dan gaat ze op een gegeven moment zelf snuffelen, snoepjes neemt ze ook aan. Als ze mensen vaker gezien heeft went ze vrij snel, met name bij mensen die weten hoe met een onzekere hond om te gaan. Bezoek is mogelijk, wel eerst buitenshuis ontmoeten, en pas als ze haar draai heeft gevonden in een nieuw thuis. Ze heeft gewoon veel tijd en ruimte nodig om te wennen.
Ze heeft een rustige omgeving nodig, ze geniet met volle teugen van wandelen in de natuur. Ze is speels en leergierig en luistert goed. Volledig zindelijk, eventjes alleen zijn gaat ook prima (met onze hond Leshy samen). Mee ergens op bezoek vindt ze spannend, goede begeleiding nodig. Soms ook wat last van wagenziekte, maar met ramen open gaat het duidelijk beter.
Waaks soms binnenshuis bij vreemde geluiden, mensen aan de deur of mensen op straat, maar ook hierop heel goed te corrigeren.
Heeft wel echt zelfzekere, stabiele mensen nodig met ervaring, met veel geduld en tijd. Kleine kinderen zou ik zeer afraden.
Echt een tophondje voor actieve mensen, die rustig leven en wonen met veel regelmaat en routine, en die veel aandacht voor haar hebben

meer info: https://www.adopteer.be/hond/onbekend/lenka